The Filigree House

Home / Portfolio / Commercial / Residential / Architecture / Go Back

The 1 682 sq. ft. of bare shell apartment with large airy windows had panoramic views from all sides. The planning needed us to carve out 3 bedrooms primarily for the members of the family, a multi-purpose media room that would also double up as the guest bedroom, a large living-dining room, a kitchen with attached servants quarters, and bathrooms attached to each of the areas. Zoning was done in a way to not only solves the problem of ergonomics of the room but also provided us with rich opportunities for unique design elements. A long passage leads into the living room; being a narrow space mirror and the white flooring marble has been used extensively. A bespoke wooden ceiling adds an inclined profile leading to the living room. The multipurpose room has been designed to be an extension of the Living room. Keeping in mind the requirement to have a flexible space for entertaining. Divided by a large robust sliding door the guest/media room being distinct yet cohesive; has a minimal approach with the material palette of the living room extending into it. The living room and the entrance were to be plush. Space is washed with natural light and to amplify this feature a pristine white flooring was planned.

the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house
the-filigree-house

© 2018. AUM ARCHITECT PVT.LTD ALL RIGHTS RESERVED. | CREATED BY ONE DIGITAL